Előfizetői tartalom

A fejlesztés, ami átalakította a budai elitkerület lakáspiacát

Portfolio
Évekig alig épült új lakás Magyarországon, a válság előtti fejlesztési boom utáni időszakban mindössze néhány fejlesztő maradt, aki folytatni tudta a korábban tervezett projektjeit. A fordulat 2015 végén jött el, amikor a bejelentett intézkedések hirtelen robbantották be az újlakás-piacot, melynek hatására több száz projektben, több ezer lakás építése kezdődött el. Az alábbiakban azt néztük, meg hogy mit jelentett ez Budán, mekkora volumenben indultak fejlesztések a Duna jobb partján lévő kerületekben és milyen változásokat okozott ez az ottani lakáspiacon.

Budapesten 2016-2017-re a korábbi évekhez képest négyszeresére nőtt a kiadott engedélyek száma, a megvalósításhoz szükséges időtartam miatt azonban csak lassan nőtt az átadott új laksok mennyisége. Az idei év viszont már ebben is változást hozott, mostanra készülnek el a másfél-két évvel ezelőtt indított lakásfejlesztések. A bejelentett projektek volumene alapján pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés