Előfizetői tartalom

A párducokat begyógyszerezték, és levitték a fonóba

Portfolio
Január 3-mal életbe lépett a MiFID 2 az európai piacokon, a magyar érintett szereplők igyekeztek felkészülni az új szabályozás előírásaira, de sok megválaszolatlan kérdés van még. A Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) mai konferenciáján a MiFID 2 első tapasztalataival kapcsolatban a hazai szakemberek kiemelték, a rengeteg adminisztratív teher olyan, mintha visszaléptünk volna az időben, az értékesítők oktatásával kapcsolatos előírások pedig odáig jutottak, hogy mára gyakorlatilag már mindent csinálnak, csak nem az értékesítéssel foglalkoznak.

Szabó Katalin Csilla, financial market infrastructure overseer előadásában az alábbi fontosabb, MiFID 2-n túlmutató jelentéstételi kötelezettségről beszélt: Az árnyékbankolás ellenőrzésével (SFTR) kapcsolatban kiemelte, hogy az előírásoknak való megfelelés kiemelten fontos az alapkezelők oldaláról, de hatálya kiterjed minden értékpapír-finanszírozási ügyletet kötő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés