Előfizetői tartalom

Mi lelte a népszerű magyar befektetést? A profik fele csütörtököt mondott

A piacok idei első félévben látott hektikussága megosztotta az abszolút hozamú alapokat: egyik felük pozitív, másik felük pedig negatív hozamot ért el, így a teljes szegmens átlagban nem gazdagította a befektetőket. Ettől még voltak kiugró hozamok, az OTP EMDA és az OTP Trend Alap A sorozata is 10% felett teljesített, holott tavaly a jó piaci környezetben is csak három alap ugrotta meg ezt a szintet. A legtöbb vagyont továbbra is az OTP Supra kezeli, a legnagyobb alapok közé 13 milliárd forinttal lehetett bekrülni.

A befektetési alapok féléves teljesítményéről alapkategóriák szerint számolunk be, eddig az alábbi összefoglalóink jelentek meg:Kapcsolódó cikkünk2018.07.04Durva vihar vágta földhöz a magyar befektetéseket: 30% is lehet a bukó Átlagban nulla körüli hozamok. Még mindig ezermilliárd felett az abszolút hozamú alapok, de...A tavalyi, hozamszerzési oldalról rendkívül kedvező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés