Előfizetői tartalom

Rég láttunk ilyet: menekül a lakosság az egyik kedvencéből

Portfolio
Nem tudta tovább folytatni márciusban az év elején megkezdett vagyonnövelést az alapkezelői piac: az első negyedév utolsó hónapjában ugyanis közel 11 milliárd forinttal csökkent a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon állománya. Hogy most a brókerpiaci eseményeknek köszönhető-e vagy sem, biztosan nem állítható, de tény, hogy három éve láthattunk utoljára olyat, hogy a kötvényalapok havi nettó értékesítési adatai negatívba forduljanak. A pénzpiaci alapok csökkenő kereslete mellett az abszolút hozamú alapokat is inkább visszaváltották a befektetők, a legnagyobb érdeklődés pedig februárhoz hasonlóan ismét a vegyes alapok iránt jelentkezett múlt hónapban.

Csökkent a kezelt vagyon márciusbanBár januárban és februárban kissé fellégezhettek az alapkezelők, márciusban ismét csökkent a kezelt vagyon állománya. A február végi 5602 milliárd forintról március végén 5591 milliárd forintra esett vissza a kezelt vagyon, ami havi alapon 0,19%-os csökkenésnek felel meg.A befektetési alapok nettó értékesítése is visszaesett márciusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés