Előfizetői tartalom

A válság óta nem volt ilyen pokoli évük a legnagyobb befektetőknek

Portfolio
A válság óta nem éltek át olyan rossz évet a világ alapkezelői, mint a tavalyi. A teljes kezelt vagyonuk mérete stagnált, a bevételek estek, az ügyfelek pedig egyre kevésbé szívesen teszik befektetési alapokba a pénzüket. Az árazási és a technológiai verseny egyre éleződik, a hullámvasútszerű piac pedig már nem ad lehetőséget arra, hogy az alapkezelők a portfóliójuk eszközeinek felértékelődésén érjenek el stabil bevételt. A Boston Consulting Group alapkezelőket vizsgáló felmérése szerint csak azok a szereplők maradhatnak életben hosszú távon, amelyek a digitalizálódó világ eszközeit előnyükre fordítva a befolyó ügyfélvagyon mértékének növelését tudják elérni.

A tanácsadócég elemzése 140, vezető piaci pozícióban lévő alapkezelő körében végezte el felmérését, összesen 40 000 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek, vagyis a világ teljes alapkezelői eszközállományának 55 százaléka ezeknek a szereplőknek a kezében van.Stagnáló eszközállományTavaly szinte semmit nem növekedett a globális alapkezelők kezelt eszközállománya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés