Előfizetői tartalom

Közel 1 százalékot nyert az MNB az első félévben

Portfolio
Az általános fejlett piaci állampapír hozamcsökkenés közel 1 százalékos (nem-realizált) nyereséget okozott a Magyar Nemzeti Bank összesen 8 különböző portfólióban kezelt devizatartalékán - derül ki a jegybank napokban közzétett első féléves jelentéséből, amely időszak alatt egyébként a tartalékok 2,3 milliárd euróval nőttek. Az egy évvel ezelőttivel szemben azt most nem tudtuk meg, hogy az egyes portfóliók pontosan hogyan teljesítettek, csak azt, hogy mindegyik aktívan kezelt portfólió nyereséget hozott, illetve azt, hogy az MNB által benchmarkként használt mutatóhoz képest ez a közel 1%-os nyereség minimális felülteljesítést jelent.

A tartalék nagysága 2014. első félévének végén az MNB hivatalos devizatartalékainak nagysága 36,1 milliárd euró volt, ami mintegy 2,3 milliárd euró növekedést jelent a 2013. év végéhez képest. A devizatartalékok alakulását elsősorban az alábbi tételek befolyásolták az elmúlt fél év során: Az Államadósság Kezelő Központ adósság felvételi és törlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés