Előfizetői tartalom

Bejött a kamatemelés: megint ráharapott a lakosság az állampapírokra

Portfolio
A második negyedévhez képest 70 százalékos bővülést könyvelhetett el az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szeptember végéig a július végi 50 bázispontos kamatemelés eredményeként. A lakossági állampapírok részesedése ezzel meghaladta a 25 százalékot a teljes adósságon belül, kilenc havi növekedése pedig elérte az éves terv 97 százalékát - áll az ÁKK legfrissebb közleményében.

A harmadik negyedévben közel 165 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír állomány, elérve az 565 milliárdos idei éves növekedést. Ezzel a mennyiséggel az egész évre tervezett 583 milliárd forintos állománybővülés 97 százalékát teljesítette az ÁKK - írják a közleményben. Július - szeptember között a nettó kibocsátás legnagyobb részét az Egyéves Magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés