Előfizetői tartalom

Itt van három érdekes ábra a magyarok megtakarításairól

Portfolio
Továbbra is az állampapírok a legnépszerűbb értékpapírok a magyar háztartások megtakarításai között, igaz, az idei első negyedévben a lakossági állampapírok kereslete jócskán visszaesett az egy évvel ezelőtti állapothoz képest. A befektetési alapok sem tudták még áttörni a 4000 milliárd forintos határt, mindeközben a részvények állománya is leapadt a tavaly decemberi csúcsról.

Az MNB legfrissebb, márciusra vonatkozó értékpapír-statisztikája szerint valamelyest visszaesett a háztartások értékpapír-tranzakciója az első negyedévben az egy évvel ezelőtti tranzakciós számokhoz képest. Míg 2017 elején bőven 100 milliárd forint feletti pozitív tranzakciót lehetett látni az állampapíroknál, addig 2018-ban már inkább 20-60 milliárdos tranzakciókat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés