Vége az állampapírok szárnyalásának? - Alig nőtt a vagyon

2017. szeptember 12. 13:29    
nyomtatás
 
Szerény emelkedéssel 6486 milliárd forintra nőtt a lakossági állampapírok állománya, az ÁKK friss számai alapján augusztusban a Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK) volt a legkeresettebb, míg a Féléves Kincstárjegyek (FKJ) közel 82 milliárdos mínuszban zárták a hónapot.

A megtakarítási piac aktualitásairól lesz szó a Portfolio október 17-ei Öngondoskodás konferenciáján. Ne maradjon le róla!Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az ÁKK legfrissebb statisztikái szerint augusztusban 6486 milliárd forintra nőtt a lakossági állampapírok állománya, ami szerény emelkedés a júliusi 6481,5 milliárdról. Ezzel havi alapon 4,4 milliárd forintos pluszt mutat a lakossági állampapírok kereslete.

Vége az állampapírok szárnyalásának? - Alig nőtt a vagyon


Az adatok alapján az FKJ okolható a visszafogott növekedés miatt, a féléves papír júliushoz képest ugyanis közel 82 milliárdos mínusszal zárta az augusztust. Az ÁKK tájékoztatása szerint a visszaesés annak köszönhető, hogy négy kibocsátási napra öt lejárati nap jutott, így utóbbi esetben a lejáró FKJ-kat nem tudták megújítani az ügyfelek. Az FKJ mellett a KKJ sem teljesített valami fényesen, havi alapon mindössze 8 milliárddal nőtt az állomány. Az ÁKK szerint ez esetben is a nagyobb összegű lejárat a magyarázat.

A lakossági papírok közül augusztusban a PMÁK volt a legkelendőbb, ebből közel 53 milliárddal több fogyott havi összevetésben, a Kétéves Állampapír (2MÁP) múlt hónapban 20,5 milliárdot tudott gyűjteni, a bevezetése óta folyamatosan csökkenő keresletet mutat.

Vége az állampapírok szárnyalásának? - Alig nőtt a vagyon


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium