Előfizetői tartalom

Csúnyán elégett a magyar befektetők pénze: akár 35% bukó pár hónap alatt

Hét hónap telt el 2018-ból és a magyar befektetési alapoknak elég rosszul áll a szénája: 68%-uk mínuszos teljesítményt mutat eddig idén - van olyan alap, amely 35%-os mínuszban van. A rossz hozamok főleg a világpiacok volatilitásával magyarázhatók, szerencsére akadt bőven olyan (többnyire aktívan kezelt) alap is, amely ki tudta használni a hullámokat a hozamtermelésre. Megnéztük, melyek most a legjobban és legrosszabbul teljesítő magyar alapok.

2018 eddig nem volt túl kegyes a magyar befektetési alapokhoz és ügyfeleikhez, ami főleg az idei megemelkedett piaci bizonytalansággal és az ebből fakadó volatiltással magyarázható. Az összes jelentősebb tőzsdeindex ralija megszakadt az év eleje óta és bár voltak olyanok, mint az amerikai Dow Jones Industrial vagy a Nasdaq Composite, melyek többé-kevésbé újra pályára álltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés