Jobban szabályozni kell a devizapiacokat, véli a legnagyobb vagyonkezelő

2017. november 10. 16:01    
nyomtatás
 
A világ legnagyobb vagyonkezelője, a norvég állami nyugdíjpénztár szerint változtatni kell a pénzpiacok jelenlegi működésén, hogy minden kereskedő egyenlően férhessen hozzá a lényeges információkhoz - írja a Bloomberg.


Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások


A devizapiacok a világ leglikvidebb piacai, azonban az OTC piacokon ez jelentősen erősíti azoknak a kereskedőknek a pozícióját, akik több információhoz férnek hozzá - állítja a norvég vagyonalap. Ráadásul az FX-kereskedelem más területeknél - mint például a kötvénykereskedelem - sokkal kevésbé szabályozott, mivel a kereskedők csak az FX-piac nemzetközi magatartáskódexének (FX Global Code of Conduct) iránymutatásait követik.

Az alap szerint a devizakereskedelem nagyobb átláthatóság szükséges ahhoz, hogy csökkenjenek az információs asszimmetria káros hatásai. Ennek kapcsán a vagyonalap három területet emel ki, ahol erősebb szabályozásra lenne szükség:
  • "Last Look" gyakorlatánál (az a rövid időszak, ami alatt a bróker elfogadja, vagy elutasítja az ügyfele megbízását),
  • az elektronikus algoritmusok használatánál,
  • valamint az ajánlattételi felhívások (Request for Quote) és a bankközi piacok árai közötti kapcsolatoknál.


A devizapiac magatartáskódexének kiegészítése növelné a piac a hatékonyságát - állítja a vagyonalap.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Budapesti ingatlankörkép (x)

Továbbra is megéri új építésű ingatlanba fektetni. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium