Előfizetői tartalom

Letarolta a magyar piacot a profi befektető, most elárulta, miben lát fantáziát

Mexikói állampapírokban, görög bankrészvényekben, argentin eszközökben és nemesfémekben lát most fantáziát a tavalyi év legjobban teljesítő magyar abszolút hozamú alapjának portfóliómenedzsere, aki általában akkor vásárol, amikor tényleg mindenki elfordul egy adott eszközosztálytól. A szakember úgy véli, az amerikai eszközöktől érdemes most távol tartani magunkat, hiszen lavina jöhet az ország tőzsdéin, a jelenlegi elnök kiszámíthatatlansága jelentős kockázat, a dollártól pedig elfordulhatnak a világ jegybankjai. Büki Andrással, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatójával beszélgettünk.

Portfolio: 9,5%-os hozamával Magyarország legjobban teljesítő abszolút hozamú alapja volt az OTP EMDA tavaly, még az év végi volatilis időszakot, amely sok konkurens egész éves hozamát leradírozta, szinte háborítatlanul átvészelte. Melyek voltak az alap legjövedelmezőbb ügyletei 2018 során? Büki András: Az egyik legkomolyabb hozamot az év során a forint short és az év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés