Előfizetői tartalom

Majdnem kettétörte a válság a befektetést, ami most szárnyal Magyarországon

Portfolio
Csak szerény vagyonnövekedést tudtak felmutatni egy év alatt a befektetési alapok, egyedül a december 145 milliárd forintot törölt ki az állományból. Az éves számokat nézve az ingatlanalapoké az egyetlen kategória, hol nincs ok a panaszra: annyi pénzt gyűjtöttek 2018-ban, mint amennyit a többi kategória elveszített. Kis túlzással azt lehet mondani, hogy amennyi pénz kiáramlott a befektetési alapokból, azt mind az ingatlanalapok szívták fel.

Kis mértékben ugyan, de évről évre nő a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, igaz a tavaly decemberi piaci lejtmenet 145 milliárd forintot törölt ki a kezelt vagyonból. A BAMOSZ friss statisztikái szerint december végén 6163 milliárd forint volt befektetési alapokban. A főbb alapkategóriák kezelt vagyonát nézve látszik, hogy 2013 óta a pénzpiaci és kötvényalapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés