Előfizetői tartalom

Milliárdok ömlenek a magyar ingatlancsodába - Indokolt a mánia?

Legutoljára tavaly augusztusban volt kisebb tőkekiáramlás az ingatlanalapoknál, egyébként töretlen a népszerűségük: csak idén áprilisig közel 115 milliárd forintnyi friss tőkét gyűjtöttek, ezzel pedig már a legtöbb vagyont kezelő kategóriának számít az ingatlanalap a magyar befektetési alapok piacán. Cikkünkben utánajártunk, mire ez a nagy felhajtás: vajon a kiemelkedő hozamok csábítanak egyre több befektetőt az ingatlanalapokba, vagy mindez csak egy indokolatlan mánia/lufi, ami előbb-utóbb kipukkan? Arra jutottunk, hogy a fiókok elérhetősége minden más szempontot letarol.

Egyre kevesebb alapnál koncentrálódik egyre több vagyonA hazai ingatlanalapokban kezelt vagyon április végére megközelítette az 1200 milliárd forintot, ezzel pedig mára az ingatlanalapokban van a legtöbb vagyon a hazai befektetési alapkategóriák közül, megelőzve a kötvényalapokat. A vagyon látványosabb növekedése 2017 elején kezdődött, azóta kisebb megtorpanásokkal, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés