Napi 1,5 milliárd dollárt öntenek a legnagyobb alapkezelő alapjaiba

2017. október 13. 09:35    
nyomtatás
 
Két kézzel öntik a BlackRock passzív alapjaiba a pénzt a befektetők: naponta 1,5 milliárd dollárnyi vagyon áramlik a világ legnagyobb alapkezelőjének befektetési portfólióiba. Nagyon közel került már az amerikai vállalat ahhoz, hogy elérje a 6000 milliárd dolláros kezelt vagyont, mindennek köszönhetően pedig a harmadik negyedéves eredmény-várakozásokat is bőven felülteljesítette a BlackRock.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A vagyonkezelő-óriás 5,78 dolláros egy részvényre jutó eredményről számolt be 2017 harmadik negyedévében, ami a tavalyi bázishoz képest 10%-os javulást jelent.

Elsősorban a szép eredményeiket az olyan passzív befektetési termékek, mint az ETF-ek iránti kereslet-növekedésnek köszönhetik. Larry Fink vállalata jelenleg a világ legnagyobb ETF-szolgáltatója, pár éve vették meg az iShares-családot a Barclaystól, amely mára a vagyonkezelői történelem legsikeresebb üzletévé nőtte ki magát.

A negyedévben 96 milliárd dollár áramlott a BlackRock alapjaiba, amely a második negyedéves 104 milliárdnál mérsékeltebb szám. Ez azt jelenti, hogy eddig idén mintegy 264 milliárd dollár vándorolt a BlackRock alapjaiba, jelentős részben - mintegy 20%-ban az iShares alapok szívták fel a befektetői tőkét. A társaság kezelt vagyona elérte 5 980 milliárd dollárt.

A BlackRock aktív alapjai is népszerűek: a harmadik negyedévben közel 6 milliárd dollár áramlott ebbe a befektetési kategóriába. Ezek az alapok jelenleg a vagyonkezelő bevételeinek felét teszik ki, annak ellenére, hogy kezelt vagyonuk mindössze 28%-át teszik ki.

(Financial Times)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Villámgyorsan megszárad a kéz: felejtsd el a sort a mosdóban (x)

Több mint 1000 vendég törölheti szárazra kezeit pillanatok alatt. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium