Előfizetői tartalom

Öregedési válság, klímakatasztrófa - most degeszre keresheted magad rajtuk

Portfolio
Elöregedés, klímaváltozás, negyedik ipari forradalom - ezek mind olyan problémák, kihívások, melyek hosszú távon gyökeresen megváltoztatják az emberiség életét. Vannak viszont, akik hasznot húznak az ilyen trendekből és kiválasztják azokat az értékpapírokat, melyekkel a leginkább meg lehet lovagolni akár a rák, akár a globális felmelegedés elleni küzdelmet. Vafa Ahmadival, a CPR Asset Management, az Amundi tematikus befektetési alapkezelőjének globális vezetőjével beszélgettünk.

Viszonylag fiatal befektetési formának mondhatjuk a tematikus alapokat. Miben különböznek ezek például az egyszerű részvényalapoktól vagy egy menedzselt hedge fundtól, abszolút hozamú alaptól? A tematikus befektetési alapoknál ugyanúgy van egy benchmark index, melyet megpróbálunk túlteljesíteni úgy, hogy egyes szektorokat felülsúlyozunk, másokat pedig alulsúlyozunk. Megpróbálunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés