Előfizetői tartalom

Szétverik a tőzsdéket, ütik a forintot - Mi lesz a pénzünkkel?

Rendkívül fölerősödött a turbulencia a tőkepiacokon az elmúlt napokban, a vihart a magyar eszközök sem úszták meg. Idei csúcsáról már több mint 13%-ot esett a magyar blue chipek teljesítményét követő BUX index, míg a forint az euróval szemben kétéves mélypontra gyengült. Emelkedtek a hazai kötvényhozamok is, melynek köszönhetően a magyar hosszú állampapírok árfolyamát követő MAX index több mint 2%-ot esett. Mindez semmi viszont ahhoz a vérengzéshez képest, amit a török piacon láthatunk: a líra több mint 20%-ot gyengült három hét alatt, míg az isztambuli tőzsdeindex 15%-os mínuszban van. Megnéztük, hogy reagáltak a Magyarországon kezelt befektetési alapok az eseményekre.

Nagyot gyengült a forint - jó hír a külföldön befektetőknekGyakorlatilag április közepe óta folyamatosan gyengül a forint, míg április 19-én még 310,4 forintot ért egy euró, ma már több mint 319 forintot kell adni az egységes devizáért - ezzel két éves mélypontra ütötték a magyar fizetőeszközt. A befektetők az állampapírhozamok emelkedése mellett amiatt is aggódnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés