Előfizetői tartalom

Szinte ingyen szórják ezeket a befektetéseket Magyarországon

1,5% alá került a hazai befektetési alapok átlagos költségterhelése az MNB legfrissebb adatai szerint. A hozamok esése miatt már nemcsak az ügyfelek, hanem a levont díjakon keresztül a szolgáltatók is kevesebbet keresnek. Persze voltak olyan alapok, amelyek sokat elkértek a pénzünkért, ezek között is az ingatlan- és árupiaci alapokért fizettünk a legtöbbet. A legolcsóbbnak még mindig a pénzpiaci és tőkevédett alapok számítanak. Megnéztük azt is, hogy az egyes alapkezelők milyen költségekkel dolgoznak.

Az MNB nemrég közzétett adatai szerint, 2014-ben 1,61%-ra csökkent a befektetési alapok költségterhelését mutató átlagos TER értéke az egy évvel korábbi 1,69%-ról. Az adatok 533 alap költségterhelése alapján lettek kiszámolva, amiben 2013-ban még 549 alap szerepelt. Bár a tavalyi adatokat még sokára ismerjük meg, várhatóan tovább csökken a befektetési alapok költségterhelése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés