Előfizetői tartalom

Alig robbant be a piacra, máris kapkodnak érte - Ez lesz az új sláger?

Portfolio
Még csak 22 éve annak, hogy megjelent az S&P 500 indexet lekövető SPDR a piacokon, máris rekordot rekordra döntenek a tőzsdén kereskedett alapok. 2014-ben sosem látott szintre, 2,79 ezer milliárd dollárra ugrott meg az ETF-ekben kezelt vagyon mértéke, de a tavalyi év nemcsak a globális, hanem az európai ETF piacon is rekord évnek számított. Az 5 legnagyobb vagyont kezelő ETF alap a piac több mint 76%-át fedi le, de folyamatosan dúl a háború a versenytársak között a torta nagyobb szeletéért, ez pedig még olcsóbbá teheti a már most is kedvező díjakkal dolgozó ETF alapokat.

A globális és európai piacon is taroltak az ETF-ekRekordévet zártak tavaly az ETF alapok, elérve a 2,79 ezer milliárd dolláros nettó eszközértéket. Az összegyűjtött vagyon 239 kibocsátó összesen 5 580 ETF alapjába áramlott.Az ETFGI számításai szerint 2015 első felében a nettó eszközérték áttörheti a 3 ezer milliárd dollárt is.Tavaly decemberben az újonnan beáramló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés