Előfizetői tartalom

Ausztria - Magyarország: ez 9:0 lett

Portfolio
Az európai alapkezelői piacot is megrázták a 2016 első negyedévében látott heves piaci mozgások, az itteni befektetési alapokban kezelt vagyon 2,1%-kal, 13 ezer milliárd dollárra csökkent 2015 utolsó negyedévéhez képest. Az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama adatai szerint a legnagyobb pénzek a UCITS alapokban vannak, a legnagyobb alapkezelői piac pedig Luxemburghoz tartozik. Míg európai összehasonlításban Magyarország csak a középmezőnyig ér fel, addig a szomszédjaink között már remekelünk, egyedül az osztrákok előznek meg minket kezelt vagyon és befektetési alapok számában is.

Negyedéves alapon 2,1%-kal 13 039 milliárd euróra esett vissza az európai befektetési alapokban kezelt vagyon. 2016 első negyedévében a UCITS alapokba közel 8 milliárd eurót fektettek, ez a kategória a teljes európai alapkezelői piaci vagyon 61%-át teszi ki. A fennmaradó 39%-ot pedig az ún. alternatív befektetési alapok (AIF) adják, ezek lényegében magukba foglalják az összes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés