Előfizetői tartalom

Az amerikai befektetőknek jobban kell a külföldi részvény, mint a hazai

Portfolio
Közel 8 milliárd dollárnyi pénzt tettek olyan amerikai befektetési alapokba és ETF-ekbe az amerikai befektetők a május 3-ig tartó egy hétben, amelyek külföldi részvényekbe fektetnek. Ez már a 22-dik hét a sorozatos tőkebeáramlásokban és 2015 júliusa óta a legnagyobb összegű mért beáramlás - írja az ICI adataira hivatkozva a Reuters.

Valószínűleg az amerikai részvények drágasága játszik leginkább szerepet abban, hogy az amerikai befektetők a tengerentúli lehetőségek után néznek. A május 3-ig nézett egy hetes tőkebeáramlás még a francia elnökválasztás utolsó fordulóját előzte meg, amikor a piacok még azt találgatták, hogy vajon Macron vagy Le Pen nyeri-e meg az elnöki posztot. Az amerikai kötvényalapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés