Előfizetői tartalom

Az oroszoknak és az amerikaiaknak is betesz Kína döntése

Portfolio
Átalakulóban van Ázsia gazdasága, miután a kínai vezetés az eddig iparra alapuló országot egy innovatív, szolgáltatás alapú fogyasztói társadalomra kívánja építeni. Kína feldolgozóipari túlsúlya emiatt folyamatosan gyengül, korábbi szerepét India és az ázsiai feltörekvő gazdaságok vehetik át. Mindez relatíve alacsony nyersanyagárakat eredményezhet, ami kedvezően hat a nyersanyag importőr gazdaságokra, viszont Oroszország, a Közel-Kelet és Dél-Amerika számára borús évek jönnek - hangsúlyozta Priegl Máté, a Pioneer Alapkezelő elemzője a társaság mai sajtótájékoztatóján.

Priegl Máté, a Pioneer Alapkezelő elemzője előadásában az alábbi témákat érintette: A lassuló kínai gazdasági növekedés és a technológiai fejődés következtében az elmúlt években fokozatosan csökkentek a nyersanyagárak. Mindez a fejlődő, de leginkább az ázsiai gazdaságok közötti munkamegosztás átalakulásával magyarázható. A kínai gazdaság igyekszik átjutni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés