Előfizetői tartalom

Bankbetétben volt a pénzed? - Nem biztos, hogy jól jártál

Sokáig úgy nézett ki, hogy jobban jártak azok, akik a pénzpiaci alapok helyett inkább a bankbetéteket választották, mivel a betétek által kínált kamatok a legtöbb esetben meghaladták a pénzpiaci alapok hozamait. Idén úgy tűnik, fordul a kocka: aki most fektet egy éven belül lejáró bankbetétbe, már csak fél százalékos kamatot kap a pénzére, miközben a pénzpiaci alapok ezt már félév alatt hozni tudták befektetőiknek. Az alacsony hozamok persze ezeknek az alapoknak sem könnyíti meg a hozamszerzést, ráadásul a pénzpiaci alapokban kezelt vagyon is tovább csökkent, miután a befektetők az elmúlt hónapokban inkább csak vitték ki innen a pénzüket.

1% alatti hozamok, de így sem rossz a kép. A továbbra is alacsony hozamkörnyezet, az MNB kamatvágási törekvései és a DKJ-hozamok kisebb esése sem könnyítik meg a hazai pénzpiaci alapok hozamszerzési lehetőségeit, bár az 1% alatti éven belüli kamatokat nyújtó bankbetéteket választó befektetők sem biztos, hogy jobban jártak. Januárban a forintos bankbetétek éven belüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés