Előfizetői tartalom

Egy rakás pénzt halmoznak fel az ingatlanosok a Brexit miatt

Portfolio
Rakásnyi pénzt kezdtek el felhalmozni az ingatlanalaposok, hogy felkészüljenek az ügyfelek rohamára, ha bekövetkezne a Brexit, emellett a turbulens piaci időszak sem tesz jót ennek az eszközosztálynak. Az alapkezelők és számos más cég is több likvid pénzt tartanak a szokásosnál, hogy ezzel is felkészüljenek az esetleges tőkekivonásokra - írja a Financial Times.

Az Aberdeen alapkezelő közlése szerint soha ekkora likviditás nem volt az ingatlanalapban, mint most. A kezelt vagyon jelenleg 20%-át tartják készpénzben és további 5%-ot részvényekben. A Fidelity legfrissebb jelentése is hasonló számokat mutat: az ő adataik szerint a nyíltvégű ingatlanalapok átlagosan a kezelt vagyonuk 20-25%-át tartják készpénzben vagy egyéb likvid eszközben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés