Előfizetői tartalom

Erre a szekérre felültették a magyar lakosságot!

Az elmúlt hónapok eseményei a hazai kötvényalapok teljesítményére is rányomták a bélyegüket: a rövid kötvényalapokból már hónapok óta áramlik ki a pénz, de még így is jobban teljesítettek, mint a hosszú kötvényalapok legjobbjai. Összességében a kezelt vagyon csak szerény növekedést mutatott, és ha tovább folytatódnak az elmúlt félévben indult folyamatok, könnyen lehet, hogy az eddig még 10% felett teljesítő kötvényalapok nem tudják már hozni a tőlük megszokott kétszámjegyű hozamokat. Lassan ideje lesz ráébredni, hogy ez a szekér már elment.

Visszafogott növekedés, eltűnt hozamok. Ahogyan az abszolút hozamú alapokra, úgy a kötvényalapok teljesítményére is hatással voltak az elmúlt hónapok hazai és világpiaci eseményei. Bár a világpiacokon még mindig a relatív alacsony hozamkörnyezet az úr és itthon is tovább süllyedt az alapkamat, az elmúlt hónapok kötvénypiaci turbulenciái, a Fed kamatemelésével kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés