Előfizetői tartalom

Így kaszálhatsz hatalmasat a tőzsdén

Portfolio
Hatalmas, nyugatról induló divatja van a passzív befektetési alapoknak: a divat követői szerint az aktív alapok nem teljesítenek annyival jobban a passzív alapoknál, hogy megérje az előbbiek jellemzően magasabb költségeit megfizetni. Persze a passzív alapok közt is hatalmas különbségek vannak, utánajártunk, hogy ezek közül melyik a legjobb lehetőség Magyarországon.

Mi az a passzív alap?Egy passzív befektetési alap annyiban különbözik egy aktívan kezelt alaptól, hogy az előbbi nem dolgozik portfóliómenedzserrel, aki a piaci várokozásokról alkotott képének megfelelően folyamatosan módosítja az alapkezelő által tartott papírokat, hanem egy bizonyos piaci index alakulását követi le. Ezt úgy teszi, hogy ugyanazokat az értékpapírokat, eszközöket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés