Előfizetői tartalom

Íme a Brexit legnagyobb magyar nyertesei

Portfolio
A brit népszavazás szinte az összes részvénypiaci eszközt - legalább átmenetileg - megviselte, az árupiacnak viszont kifejezetten előnyére vált a piaci pánik; az arany és az ezüst árfolyama elszállt a népszavazást követően. A Magyarországon kezelt árupiaci alapok is részesültek a fellendülésből, két alap is volt, amely több mint 5 százalékot emelkedett mindössze egy hónap leforgása alatt.

A Brexit előtti két hétben sokan voltak, akik nem hitték, hogy a britek végül kiszavazzák magukat az unióból, a tőkepiacokon is meglátszott az optimizmus, hiszen a legtöbb tőzsdeindex emelkedett a népszavazás előtti napokban. A nyersanyagalapok közt is volt több olyan, amelynek árfolyama esett a Brexit előtt, többnyire ezek aranyba, valamint aranyba fektető alapokba rakták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés