Előfizetői tartalom

Itt az ember, aki lemondott az 50 milliárdos fizetéséről!

Portfolio
A világ legnagyobb kötvényalap kezelőjének, a Pimcónak a vezetője távozik a társaságtól, a pályafutását pedig a Janus Capitalnál folytatja. Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, a munkahelyváltásra már most hétfőn sor kerül. A kiadott közlemény alapján túlságosan sok volt Bill Grossnak a Pimco nagy és bonyolult szervezetének az irányítása, a 70 éves szakember sokkal inkább a portfóliókezelésre akar fókuszálni, amit a Janusnál korlátozások nélkül meg is tehet.

Villámcsapásként érkezett a hír Bill Gross legendás alaknak számít a kötvénypiacon, a Pimco felállításában is oroszlánrészt vállalt, a társaságnál van az 1971-es megalapítása óta. Nagyon komoly teljesítményt ért el pályafutása alatt, nem csoda, hogy a kötvénykirály becenévvel illették. A válság nagyon jól jött a Pimcónak, hiszen az ügyfelek kockázatvállalási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés