Már most rekordot dönt egy befektetés, ami az egész részvénypiacot veszélyeztetheti

2017. március 20. 08:33    
nyomtatás
 
Az elmúlt két hónapban rekord mértékű, 131 milliárd dollár áramlott a tőzsdén kereskedett alapokba (ETF), ilyen erős évkezdetet eddig még sosem láttunk, ugyanakkor egyre többen tartanak attól, hogy az ETF-ek tőkevonzása fenntarthatatlan buborékot hoz létre a részvénypiacokon - írja a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az ETFGI adatai szerint világszinten 131 milliárd dollárnyi tőke áramlott az ETF-ekbe, ezeken belül is főként az amerikai részvényekre ugrottak rá a befektetők. A UBS egyik részvénystratégája szerint az ETF-ek kereslete az amerikai részvénypiacot is feltornázta, ahol a tőzsdeindexek rekord magasságban zártak március elején.

Sok elemző felhívja ugyanakkor arra a figyelmet, hogy az ETF-ekben lévő vagyon nagyobb részt rövid távú befektetést jelent, és ha ez a pénz elkezd kiáramlani az alapokból, akkor egy ördögi kört indíthat be: az eszközárak csökkenése további tőkekiáramlásokat vonhat maga után. Ráadásul az ETF-ek sok befektetőnek csalódást okozhatnak egy piaci összeomlás idején, ugyanis ezek a befektetések is kevésbé likvidnek bizonyulhatnak, ilyenre pedig már volt példa - teszik hozzá.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium