Előfizetői tartalom

Megállíthatja a nagybank a futótűzként terjedő befektetést

Portfolio
Eddig gyakorlatilag semmi sem volt, ami megálljt tudott volna parancsolni a tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) futótűzszerű terjedésének, de most a Goldman Sachs lépése változtathat ezen: a befektetési bank azt tervezi, hogy jelentősen csökkenti súlyát az ETF-piacon, a brókeri tevékenysége visszavágásával pedig komoly gátat szabhat az ETF-ek térnyerésének - írja az ügyhöz közeli forrásokra hivatkozva a Reuters.

Úgy tudni, a Goldman már értesítette a tőzsdén kereskedett alapok kibocsátóit arról, hogy jelentősen visszaszorítja piaci tevékenységét az ETF-ek piacán. A Goldman vezető árjegyző brókercégként (market maker) van jelen, így fontos szerepe van az ETF-piac napi likviditásának biztosításában. Mostani lépése egyben azt is jelenti, hogy az eddigiekhez képest sokkal kevesebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés