Előfizetői tartalom

Menekül a külföldi tőke a feltörekvő piacokról

Portfolio
Augusztusban a feltörekvő piacokról menekült a külföldi tőke, elsősorban a részvényeket adták el a befektetők - írja a Financial Times. A kínai gazdaságból érkező vészjósló jelek és a Fed egyre közelebbi időpontban várható kamatemelése azt eredményezte, hogy augusztus 24-én már olyan mértéket öltött a feltörekvő piaci tőkekivonás, mint a válság legsötétebb napjain, a Lehman Brothers bedőlésének etében.

A feltörekvő piacokról augusztusban 2015-ben első alkalommal több tőkét vontak ki a külföldi befektetők, mint amennyi beáramlott. Az Institute of International Finance becslése szerint összesen 8,7 milliárd dollárnyi tőke hagyta el a feltörekvő piaci részvénypiacokat, miután júniusban még 800, júliusban pedig 100 millió dollár érkezett ide. A kötvényekbe 4,2 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés