Előfizetői tartalom

Milliárdokhoz nem férnek hozzá a befektetők a Buda-Cash miatt

Közel hatmilliárd forintnyi ügyfélvagyon ragadt bent az Access Alapkezelőnél, miután az alapok vezető forgalmazójának, a Buda-Cash Brókerház Zrt.-nek az MNB még február végén felfüggesztette a tevékenységi engedélyét. Az új forgalmazó már megvan, így az MNB áldása után elvileg újra beindulhat a befektetési jegyek forgalmazása, de nehezíti a helyzetet a felszámoló lassú ügyfélvagyon-kiadási folyamata és az is, hogy volt olyan alap, amely banki lekötésekkel rendelkezett a DRB bankcsoportnál, de az intézményi befektetőket nem kártalanítja az OBA.

Közel hatmilliárdnyi ügyfélpénz ragadt bentMiután február 24-én az MNB felfüggesztette a Buda-Cash Zrt. tevékenységi engedélyét, az Access Alapkezelő az MNB-hez fordult a befektetési jegyeinek felfüggesztésének kérésével. Mivel az Access alapjainak vezető forgalmazója a Buda-Cash volt, a forgalmazó működési körében felmerülő problémák miatt jelenleg az alapokat sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés