Előfizetői tartalom

Óriási fordulat a befektetési alapoknál

Portfolio
Miközben a jó kereslet hatására márciusban 45 milliárd forinttal nőtt a hazai alapokban kezelt vagyon, egy nagy, de meglepőnek már kevésbé mondható fordulat következett be múlt hónapban: az abszolút hozamú alapok átvették a pénzpiaci alapok helyét és ezzel a második legnagyobb vagyont kezelő kategóriává váltak. A pénzpiaci alapokat az ingatlanalapok is "veszélyeztetik", áprilisban valószínű, hogy újabb fordulatot látunk, miközben az abszolút hozamú alapok versenybe szálltak a még a kötvényalapok kezében lévő első helyért is.

Ismét nőtt a kezelt vagyonMárciusban 5896 milliárd forintot kezelt a hazai alapkezelők, ami februárhoz képest közel 45 milliárdos vagyonnövekedést jelent. Ennél nagyobb értékű vagyonnövekedést utoljára januárban láthattunk a befektetési alapok piacán, akkor közel 50 milliárdot gyarapodott a kezelt vagyonállomány.Ha a befektetéseken elért hozamokon múlt volna, akkor nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés