Előfizetői tartalom

Rekorddal zárták a magyar befektetések az évet

Portfolio
Tavaly decemberben 5720 milliárd forint fölé duzzadt a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, amely 4,6%-os növekedésnek felel meg 2014 év végéhez képest. Bár a pénzpiaci alapoknak nehéz évük volt, decemberben mégis a pénzpiaci alapokat keresték a legtöbben, de 20 milliárdot meghaladó értékesítéssel zárták az évet az ingatlanalapok is. Kellettek is a pozitív keresleti adatok, miután igencsak gyászos hozamokat sikerült elérniük az alapoknak 2015 utolsó hónapjában. Ebben persze szerepet játszhatott a decemberi piaci felfordulás is, nem véletlen, hogy ismét a pénzpiaci alapok kerültek ki győztesként a versenyben.

A BAMOSZ legfrissebb havi statisztikája szerint összesen közel 12 milliárd forinttal növelte decemberben a hazai befektetési alapok piaca a kezelt vagyont, amely 0,21%-os növekedés novemberhez képest. Ezzel a hazai alapokban kezelt vagyon 5720 milliárd forint fölé emelkedett, ami 4,6%-os növekedés 2014 decemberéhez képest.A vagyonnövekedés a nettó értékesítések 47 milliárd forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés