Előfizetői tartalom

Új befektetési őrület hódít: 2000 százalékos vagyonnövekedés egy év alatt

Portfolio
Az év első három hónapjában 24 milliárd dollárnyi friss tőke áramlott az ún. "smart-beta" alapokba, ami éves összevetésben 2000%-os növekedést jelent. Az aktívan és passzívan kezelt alapok között félúton elhelyezkedő befektetések annak ellenére mutatnak nagy felfutást, hogy már figyelmeztetés is jött: a teljesítményük szörnyen rosszra is fordulhat - írja a Financial Times.

A smart-beta alapok, amelyek stratégiájukat tekintve valahol félúton helyezkednek el az aktívan és passzívan kezelt alapok között, a tavalyi első negyedéves egymilliárd dolláros vagyonbeáramlás után az idei év első három hónapjában már 24 milliárd dolláros tőkebeáramlást produkáltak, ezzel egy év alatt 2000%-os vagyonnövekedést elérve. A befektetők kereslete töretlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés