Előfizetői tartalom

Világuralomra tör egy tőzsdei befektetés, és észre sem vettük

Portfolio
Októberben már a 3200 milliárd dollárt is meghaladta a tőzsdén kereskedett alapokban (ETF) kezelt vagyon, az elérhető ETF-ek száma pedig közelít az 5 ezerhez. A tőzsdén betöltött egyre fontosabb szerepüket mutatja, hogy a világ legnagyobb ETF-je mára 14 milliárd dollárt meghaladó forgalmat bonyolít naponta, míg az Apple-részvények csupán 3-at. A globális ETF-piacot jelenleg egyértelműen az USA dominálja, de egyes becslések szerint az európai ETF-piac kezelt vagyona is átlépheti az ezer milliárd dollárt 2020-ra.

Átveszik az uralmat az ETF-ekMeghatározó szerepet szereztek maguknak a tőzsdén kereskedett alapok (ETF) a részvénypiacokon. Miközben a világ egyik legtöbbször kereskedett részvényénél, az Apple-nél a napi forgalom eléri a 3 milliárd dollárt, addig a világ legnagyobb ETF-jénél, a State Street S&P 500 indexet lekövető SPDR S&P 500-nál ez a napi forgalom meghaladja a 14 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés