Befektetés

Őrült piramisjáték robbant be Magyarországra - 9000% hozam egy év alatt?

Nem bírja a szíved, hogy a BitCoin árfolyama simán változhat napi 20-40%-ot, de virtuális pénzt akarsz? Vegyél BitConnectet, amit simán rábízhatsz egy profi kereskedési robotra. Akár évi 9000%-os hozamot is el tud érni rejtélyes kereskedési algoritmusának köszönhetően, aminek a működését az égvilágon senki nem ismeri. Ráadásul ha meggyőzöd a haverokat, hogy szintén váltsák BitConnectre a pénzüket és bízzák rá a minden képzeletet felülmúló kereskedési robotra, az ő pénzükön is kereshetsz. Bemutatjuk a BitConnectet, a BitCoin-Trabantot, aminek a motorját kicserélték egy roncstelepi alkatrészekből összetákolt Ferrari-motorra, és azt, hogy miért érdemes kétszer is átgondolni, hogy beülünk-e ebbe a hihetetlenül jó befektetésbe.
Úgy tűnik, egyre több olyan piramisjáték-gyanús befektetés terjed a világon, ami a BitCoin népszerűségére igyekszik építeni. Ilyen többek közt a OneCoin is, aminek diadalmenetéről itt írtunk.

BitCoin-klón extrákkal

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az új, Magyarországon is terjedő kriptovaluta-őrület, a BitConnect. A nyílt forráskódot használó digitális pénz "önmagát szabályozó pénzügyi rendszerként" hirdeti magát, kifejezetten előnyként feltüntetve azt, hogy egy ország felügyelete sem ellenőrzi, így az ügyfél anonim módon tárolhatja a vagyonát és az adókat is megúszhatja.

A virtuális pénzt egy saját, belső tőzsdén lehet adni-venni, ahol - szemben az egyértelműen hamis kriptovalutákkal - nem hasraütés-szerűen mondja meg a kibocsátó az árfolyamot, hanem minden jel szerint valós kereslet-kínálat határozza azt meg. Az árfolyam ráadásul egyes, külsős weboldalakon is elérhető - ahol azt is megerősítik, hogy tegnap délutáni adat szerint mintegy 400 millió dollár (kb. 100 milliárd forint) forog már a 2017 eleje óta elérhető virtuális devizában.

A virtuális pénzt egyébként bányászni is lehet, a maximum elérhető 28 millió BitConnectből jelenleg 6 millió van forgalomban.

Eddig a BitConnect úgy néz ki, mint egy egyszerű Bitcoin-klón, de van pár sajátos paramétere, ami miatt kétszer átgondolja az ember, beszálljon-e.

A titkos csodarobot

A BitConnect sajátossága, hogy az összegyűjtött virtuális pénzünket "kölcsön tudjuk adni" egy hihetetlenül jó, csak a virtuális devizán keresztül elérhető kereskedőrobotnak, ami kolosszális hozamok elérésére képes a BitCoin-tőzsdén.

Vagyis először át kell váltanunk a pénzünket BitConnectre, majd "kölcsönadni" egy "robotnak", ami visszaváltja BitCoinra, kereskedik vele, majd a hozamot és a tőkét visszaváltja kifizetéskor BitConnectre.

A kereskedőrobot "adatai" szerint napi (!) 1% körüli hozamot képes elvileg elérni "minimális kockázat mellett" (a weboldal szerint maximum 40%/hónap), aminek megvalósulását a kiberdeviza weboldalán nyomon is követheti a befektető.

A "kereskedési robot" annyira hihetetlenül jó, hogy 2016 márciusi működése óta (BitConnect csak 2017 januárja óta elérhető), egyetlen egy veszteséges napja sem volt. Ha feltételezzük, hogy valaki a működés kezdetén a minimális, 100 dollárt "kölcsönadta a kereskedőrobotnak," és az napi 1% hozamot ért csak el, akkor a hozam újra befektetésével ma már 15 676 dollárja van a befektetőnek

- ez laza 15 577%-os hozamnak felel szűk másfél év alatt.

Persze nem lehet bármikor kivenni a pénzünket a rendszerből: előre meghatározott ideig le is kell kötni.

Ha valakinek ez nem lenne elég, "jó hírünk" van a számára: minél többet fektet be az ügyfél, annál magasabb garantált, napi plusz jóváírásra szert tehet:

Őrült piramisjáték robbant be Magyarországra - 9000% hozam egy év alatt?
Érdemes megjegyezni, hogy ha a BitConnect csak a legkisebb csomag garantált hozamrészét ki akarja fizetni (és a "robot" 0% hozamot ér el vagy egyáltalán nem is működik), akkor is valahonnan a tőke 44%-át még össze kell kaparniuk hozamként az év végéig, amit kockázatmentesen elérni teljességgel lehetetlen.

Persze jó befektetés a BitConnect kereskedő robotja, ha az ember a világ meghódítására pályázik: bő hat év alatt, a hozamok újrabefektetésével a minimum befektetendő 100 dollárból 3200 milliárd dollárt trédel össze nekünk az algoritmus, ami a világ összes hedge fundjának teljes vagyona.

Az irreálisan magas, napi hozam, amelynek egy része ráadásul garantált is, erősen piramisjáték-gyanús jel. Persze a kriptodeviza-piacon szélsőséges esetben elérhető több ezer százalék hozam, de ez hatalmas volatilitás mellett teljesülhet csak, gyakorlatilag képtelenség, hogy valaki minden kereskedési nap pozitív hozamot érjen el másfél éven keresztül, garantált hozamígéretet teljesíteni pedig lehetetlen.

Hívd meg a haverodat is!

A piramisjátékoknál szintén gyakori elem az MLM-értékesítési rendszer, amit a BitConnectből sem felejtettek ki. Ez azt jelenti, hogy ha valaki egyszer befektetővé válik, elkezdheti beszervezni az ismerőseit is a sémába, akinek a befektetett pénze után jutalékot kap.

Itt érdekes módon nem akkor jár a jutalék, ha az ismerős BitConnectet vesz, hanem akkor, ha "kihitelezi" ezt a "kereskedési robotnak", a következő rendszer szerint:

Őrült piramisjáték robbant be Magyarországra - 9000% hozam egy év alatt?
Ez lényegében azt jelenti, hogy ha beszervezem az ismerősömet, aki beszervezi az ismerősét, aki leköt mondjuk 100 dollárt, 3 dollárt kapok jutalékként, miközben az ismerősömnek 7 dollár üti a markát.

Ezt is természetesen ki kell termelnie a "kereskedő robotnak" az indokolatlanul magas hozamígéret mellett.

Na jó, de attól a BitConnect még teljesen valós nem?

Előfordulhat, hogy valós kriptodevizaként működik a BitConnect deviza része és lehet, hogy valós kereskedés folyik a belső, zárt piacán.

A rendszer motorja, a "robotkereskedő", amelynek az ügyfél "kölcsönadhatja" a virtuális pénzét, viszont erősen piramisjáték-gyanús, mert:
  • irreálisan magas, napi, részben garantált hozamot ígér egy rendkívül volatilis, szabályozatlan piacon,
  • egy "profi, titkos kereskedelmi algoritmussal működik," amit egy apró cég rakott össze pénz és erőforrások nélkül, senki nem ismer és az összes létező kereskedési platformot lepipálja (itt írtunk egy hasonló esetről),
  • szükségessé teszi a befektetett pénz hosszú távú lekötését (piramisjátékoknál ugyanis így lehet csak fenntartani a cash-flowt és a kifizetéseket),
  • hatalmas jutalékokkal működő MLM-rendszert üzemeltet.

A BitConnectet ez a ráépített piramisjáték-gyanús "robotrendszer" különbözteti meg más virtuális devizáktól, és ha ez bedől, vélhetően az agresszív értékesítési sémának köszönhetően, mesterségesen felpumpált árfolyam is ki fog pukkadni.

Persze sokan vannak, akik eleve kételkednek abban is, hogy a BitConnect valóban kriptopénzként működik-e, erre a leggyakrabban azt az érvet hozzák fel a szkeptikusok, hogy a virtuális pénz nem rendelkezik "white paperrel", ami lényegében egy hivatalos összefoglaló, ami részletesen leírja, hogy működik egy kriptopénz. Bár az internetet körbejárja annak híre, hogy ez a BitConnect white paperje, a virtuális pénz működését nem részletezi, csak az értékesítési rendszert - összehasonlításképp érdemes egy pillantást vetni a BitCoin white paperjére. Szintén többen kifogásolják, hogy félelmetesen gyenge angolságot használnak a weboldalukon (orosz anyanyelvűek által elkövetett hibák tömkelegével), ami furcsa egy Londonban bejegyzett, elvileg brit cégtől.

Persze simán lehet, hogy legitim befektetésről van szó és tényleg a világ legjobb trader-robotját kapjuk készhez, ha ezt el is hisszük, érdemes akkor is olyan pénzzel beszállni, aminek elvesztése miatt nem sírunk, illetve elolvasni pár rendkívül hasonló, piramisjáték, illetve piramisjáték-gyanús "befektetés" történetét, valamit észben tartani: az elején az összes piramisjáték fizet.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
befektető tőzsde tréder