szerző

Diófa: a régiós részvényekben lehet fantázia

Borbély Miklós
2017. február 27. 15:18    
nyomtatás
 
Diófa Alapkezelő:

"A hazai kötvénypiacon folytatódott a lassú ütemű hozamemelkedés, melynek a hónap utolsó napjai szabtak gátat. A magyar fundamentumokat továbbra is kedvezőnek ítéljük meg, a hozamgörbe kifejezetten meredek, de egyelőre nem látunk olyan kritikus tényezőt, mely az itthoni hosszú lejáratú hozamokat lényeges mértékben a csökkenő irányba mozdíthatná el. A forint árfolyama továbbra is stabil, erre a sávkereskedésre számítunk a következő egy-két hónapban is.

Diófa: a régiós részvényekben lehet fantázia


A február emelkedéssel telt a részvénypiacokon, az S&P500 index naponta új csúcsokra került, a Stoxx 600 is emelkedett és a feltörekvő piaci indexek is szépen teljesítettek. A kedvező évkezdést a francia elnökválasztások körül kialakuló kockázatok kezdték beárnyékolni. Jelenleg úgy tűnik, hogy bár az első fordulót Le Pen nyeri meg, többséget azonban nem szerez. A második fordulóban pedig két riválisával szemben (Fillon és Macron) a jelenlegi felmérések alapján veszítene. Mindazonáltal Marine Le Pen népszerűsége emelkedést kezdett mutatni, ami aggodalomra adhat okot, főleg a tavalyi Brexit és amerikai elnökválasztások fényében. Mindkét esetben a populista oldal erősodése mellett egészen a választásokig a mérsékeltebb mainstream eredményt várták az elemzők és a pollok egyaránt, végül azonban nem a várt eredmény született. A francia választás is ezt a mintázatot kezdte követni, a befektetők pedig már paranoiásabbak 2016-ot követően, így várhatóan láthatunk még május elejéig korrekciós fázisokat / eséseket is a részvénypiacokon.


A régiós részvénypiacokat továbbra is előnyben részesítjük az európaiakkal szemben, a kedvező gazdasági mutatók (növekedés, külső egyensúly, eladósodottság) mellett a vállalatok is egészéges mérleggel rendelkeznek. Mindazonáltal egy általános európai részvénypiaci esésből a régiós indexek sem tudnának kiamaradni.


Kiegyensúlyozottnak tekinthető korábbi ajánlásunkon mérsékelt változtatásokat eszközlünk. Kis mértékben csökkentjük a részvénykitettséget, azon belül is az európai és a régiós súlyokat. A feltörekvő, az amerikai és japán kitettségeinket nem változtattjuk, ezeken a piacokon kevesebb kockázattal számolunk. Mindezt a pénzpiaci eszközök javára, egyéb kitettségeink változatlanul hagyása mellett."

Diófa: a régiós részvényekben lehet fantáziaAz eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.


Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium