Egy hónappal a bevezetés előtt újabb fontos döntést jelentett be az EU

2017. december 6. 10:32    
nyomtatás
 
Egy hónap sincs hátra a MiFID 2 európai bevezetése előtt, de az Európai Bizottság újabb fontos döntést hozott a derivatív termékek kereskedési helyszíneire vonatkozóan - számol be a hírről a Bloomberg.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A döntés értelmében az európai bankok és tréderek továbbra is használhatják az amerikai kereskedési platformokat annak érdekében, hogy megfeleljenek a MiFID 2-es előírásoknak, sőt, az amerikai derivatív piacot szabályozó főhatóság is arra készül, hogy néhány EU-s kereskedési helyszínt mentesítsen az amerikai regisztrációs kötelezettség alól.

A bizottság közleménye értelmében az európai kereskedők használhatják a legnagyobb amerikai derivatív és swap-platformokat, mint amilyeneket a CME Group vagy az Intercontinental Exchange működtet. Az EU dolgozik azon, hogy hasonló megállapodást tudjon elérni a részvénykereskedési helyszínek kapcsán is az USA-val, Svájccal és más országokkal.

A bizottság szerint azért is fontos a mostani megállapodás, mert egy 542 ezer milliárd dolláros derivatív piacról van szó, a dollárban denominált swapügyletek magas állományuk miatt is fontosak a piac stabilitásának megőrzésében.

Mindeközben a Deloitte is előállt saját felmérésével, amelynek eredményei szerint a kötvény és derivatív kereskedések egyre nagyobb volumenben terelődnek át a MiFID 2 életbe lépésével az elektronikus és más kereskedési helyszínekre a mostani OTC-piacokról. A Deloitte felmérése államkötvényekre, vállalati kötvényekre, valamint kamat-, hitel-és deviza derivatív ügyletekre terjedt ki. A szeptemberben készített kutatás alapján a legnagyobb mértékben a devizapiaci derivatív ügyleteknél lehet forgalomterelő hatása a MiFID 2-nek, a mostani 62%-ról 92%-ra nőhet az elektronikus és más kereskedési platformok forgalma az OTC tranzakciók kárára.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium