Előfizetői tartalom

Elképesztő számok a belvárosban: a luxuslakás már enyhe kifejezés

Portfolio
A kiadott építési engedélyek számában kezdjük elérni a válság előtti szintet, számos fejlesztést kezdtek el, így az átadott lakások számában is hamarosan jelentős növekedés lesz látható. Sokszor egy nagyméretű beruházás is elég ahhoz, hogy egy adott kerület állománya több száz új lakással bővüljön. A korábbi évekhez képest a belváros is jól teljesít, számos új ingatlanprojekttel találkozhatunk, annak ellenére, hogy egyre kevesebb lehetőség adódik a magas fokú beépítettség miatt.

Az új lakások iránti élénk keresletet jól mutatja, hogy ezek nagyobb részét a fejlesztők már az építkezés megkezdése előtt, vagy annak folyamatában eladják. Egész Budapesten jelenleg nagyságrendileg 16500 azoknak az új lakásoknak száma, amelyek olyan fejlesztésben találhatóak, amely legalább egy szabad lakást tartalmaz. Ezek közül körülbelül 11 ezernél tart az építkezés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés