Előfizetői tartalom

Bármikor 120 dollárig ugorhat az olaj ára?

Portfolio
A jelenlegi árfolyam több mint duplájára is ugorhat az olaj hordónkénti jegyzése, mivel a globális kitermelést jelentős politikai kockázatok árnyalják - mondta egy szakértő a CNBC pénteki műsorában. Az Allianz Global Investors elemzője szerint egy sor kulcsfontosságú országban pattanásig feszült a helyzet, ezért bármikor kilőhet a nyersanyag árfolyama.

Az olajkínálatot bármikor geopolitikai kockázatok fenyegethetik, az így kieső termelés pedig az égbe lökheti az árakat - mondta a CNBC-nek Neil Dwane, az Allianz Global Investors európai befektetési igazgatója. Venezuela napi 2 milliós kitermelése bármelyik pillanatban kieshet, emellett Mexikó, Azerbajdzsán és Kína termelése sem meggyőző - fogalmazott a szakember. Szerinte elég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés