Előfizetői tartalom

Borús jóslat érkezett: az olaj zuhanása dönti be a világgazdaságot?

Portfolio
Akár 30 dollárig is zuhanhat az olaj hordónkénti ára, ha az OPEC nem dönt a kitermelés további csökkentéséről - nyilatkozta a CNBC-nek Fereidun Fesharaki, az FGE tanácsadó cég elnöke. Az olajpiaci szakember szerint a katari konfliktusnak nem lesznek hosszútávú hatásai a nyersanyag piacára, ha sikerül elkerülni a katonai összecsapást.

Szerdán tovább esett az olaj világpiaci jegyzése, a WTI 2,7 százalékkal 44,90 dollárra esett a nap második felére, ennél olcsóbb legutóbb több mint egy hónapja, május elején volt a nyersanyag. Itgt azonban még korántsem biztos, hogy vége a zuhanásnak, Fereidun Fesharaki zserint ugyanis még mindig túl sok olaj van a piacon, elsősorban az Egyesült Államokból, Líbiából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés