Ínséges évek után kezd végre feléledni az elitkerület

2017. október 10. 08:20    
nyomtatás
 
Mindenhol építkezéseket látunk, zajlanak a lakásfejlesztések az egész fővárosban, mi azonban most főként a budai oldalra és azon belüli is Bel-Budára koncentrálunk. A teljes építés alatt lévő állomány csupán kis részét teszik ki az itt található projektek, azonban az előző évekhez képest a jelenleg épülő pár száz új lakás hatalmas változásnak mondható. A XII. kerületben közel 200 új lakóingatlant fejlesztenek, ami azonban nem túl nagy szám, ha azt nézzük, hogy mintegy 40 ezer lakás található itt. Szóval a választék és lehetőség elég szűkös, de azért végre már van miből válogatni és mit összemérni. A célközönségben egyértelműen a zöld területre és a többszobás lakásra vágyó vásárlók vannak, akik számára az egymillió forint feletti négyzetméterárak sem jelentenek akadályt, és azok a befektetők, akik a válságból tanulva tudják, hogy a belvárosban és Bel-Budán voltak a legválságállóbbak a lakások.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A felkapott zöldövezeti budai kerületeket is elérte a lakásfejlesztési boom, Észak- és Bel-Budán mintegy 1350 új lakást építenek. Ez a szám még magasabb, ha hozzávesszük azokat a projekteket, ahol 20 lakásánál kevesebbet fejlesztenek. A Budapesten épülő új lakások teljes állományának körülbelül 7 százalékát teszi ki Buda közepe és északi része, ami jelentős változás a korábbi évekhez, és főleg a válság alatti időszakhoz képest.

Buda belsőbb részei közül a XII. kerületben jelenleg mintegy 200 lakásfejlesztés zajlik, ezek nagy része, kisebb 4-10 lakásos ingatlanok megépítésére vonatkozik és csupán két olyan nagyobb projektet találhatunk, ahol 20-nál több lakást építenek egyszerre. Nem meglepő, hogy a kerületre jellemzőbbek a kisebb fejlesztések, a városrendezési rendeletek ugyanis szabályozzák, hogy a lakóingatlanok megengedett építménymagassága a legtöbb építési övezetben nem haladhatja meg a 20 métert, ami nagyjából egy 5 emeletes társasháznak felel meg. Ezen felül vannak olyan részei is a kerületnek, ahol a megengedett magasság még ennél is kisebb.

A közel 200, tervezett vagy jelenleg is építés alatt álló ingatlan várhatóan két éven belül átadásra kerül (bár csúszások egyre valószínűbbek, főleg a kisebb projekteknél), illetve ezekből körülbelül 150 lakás már a következő év végére is elkészülhet. Az új lakások nagyságrendileg 60 százaléka 2017 nyarán még nem került eladásra, így még van lehetőségük válogatni azoknak a vásárlóknak, akik a XII. kerület iránt érdeklődnek.

Ínséges évek után kezd végre feléledni az elitkerület


A budai oldalon jellemzően nagyobb az új lakások átlagos alapterülete, ami nem meglepő, hiszen a főváros külső részein épülő lakásfejlesztések többsége a családdal költözőket célozza meg, akik általában a többszobás lakások iránt érdeklődnek. A listázott új projektek alapján a XXII. és XII. kerületben építik a legnagyobb lakásokat, ezek átlagos alapterülete megközelíti a 90 négyzetmétert, ami egy háromszobás ingatlannak felel meg.
A XII. kerületben például nem is nagyon találni olyan új lakást, amely kisebb, mint 50 négyzetméter és nincs legalább 2 szobája. Ezzel szemben a legnagyobb lakóingatlanok akár a 180 négyzetmétert is elérhetik, ezekben a négy szoba mellé, egy minimum 35-45 négyzetméteres erkély vagy terasz is tartozik. A fajlagos ár a kerületben átlagosan 1,1 millió forint körül alakul a nyilvánosságra hozott adatok alapján, de a nagyobb, vagy kevésbé jó elhelyezkedésű lakásoknál ez a szám akár 750 ezer forint alá is lemehet.

Ínséges évek után kezd végre feléledni az elitkerület


A legtöbb XII. kerületi projekt azokat a vásárlókat célozza meg, akik nem akarják elhagyni a fővárost, de mégis zöld terület közelében, hegyvidéki részen szeretnének lakni. A legtöbb fejlesztés főleg a kerület belső részén helyezkedik el, hogy a főbb közlekedési csomópontok még elérhető közelségben maradjanak. Természetesen a hegyoldali lokáció és az ebből fakadó kilátás jelentősen feltolja az ingatlanok árait, 70 milliótól kezdve bőven 100 millió forint fölé is mehetnek a panorámás lakások árai.

A fejlesztők is kedvelik a kerületet (x)


Itt fejleszti legújabb lakóingatlan projektjét a Biggeorge Property Zrt., az egyik legnagyobb magyar ingatlanfejlesztő társaság.

  • A Németvölgyi Residence a XII. kerületi Stromfeld Aurél út 29-33. szám alatt épül, három épületben összesen 41, hatalmas ablakokkal ellátott, nagy teraszos lakás lesz elérhető, amelyet 6000 négyzetméteres park vesz körül.
  • A lankás területen lévő fejlesztésben a Budai Várra örökpanorámás lakások között válogathatnak az exkluzív környezetet kedvelő vásárlók.
  • Az épület csendes környezetben, mégis közel a belvároshoz helyezkedik el, ahonnan a Déli pályaudvar öt, a BAH csomópont hét perc alatt érhető el autóval, de tömegközlekedéssel is hamar a belvárosba lehet érni.
  • A lakásokat "smart home ready" rendszerekkel szerelik fel.
  • A 2019 második negyedévére elkészülő teraszos lakások alapterülete 49 és 149 négyzetméter között lesz.
  • A projekt honlapján regisztráló vásárlóknak hőlégballonról lehetőségük lesz felülnézetből is megtekinteni a leendő otthonuk környékét.


Nem véletlen tehát, hogy a XII. kerület az egyik legdrágább ma Budapesten, ahol a lakásfejlesztők is inkább a kisebb - a kerület építési szabályainak megfelelő - társasházakat részesítik előnyben. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a Hegyvidék megőrizze mostani képét és hosszú távon is a legélhetőbb kerület legyen, értékálló lakásokat kínálva az ide költözők számára.


Ínséges évek után kezd végre feléledni az elitkerület

Németvölgyi Residence - Biggeorge Property Zrt.


A cikk megjelenését a Biggeorge Property Zrt. támogatta.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Villámgyorsan megszárad a kéz: felejtsd el a sort a mosdóban (x)

Több mint 1000 vendég törölheti szárazra kezeit pillanatok alatt. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium