A bitcoin egy csalás az egyik legnagyobb ázsiai bank szerint

2017. november 15. 08:35    
nyomtatás
 
Az egyik legnagyobb ázsiai bank szerint a bitcoin egy pénzügyi csalás: Ponzi-szerű elemekkel és rejtett költségekkel van tele, árfolyama pedig hamarosan össze fog omlani.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

David Gledhill, a DBS Bank technológiai és informatikai vezetője szerint a kriptodevizát "egy Ponzi-rendszerhez hasonlónak" látják a pénzintézetnél.

A bitcoin-tranzakciók ráadásul nagyon drágák, a költségeket pedig a kriptomechanizmusba rejtik, mondta el a CNBC-nek. "Szerintük a DBS részvétele ebben a játékban most nem jelent nekünk versenyelőnyt," állította a szakember.

Gledhill szerint a pénzintézeteknek érdemes inkább az államilag támogatott fizetőeszközök elektronikus tranzakcióira koncentrálniuk.

A szakember hozzátette, hogy úgy véli, a jövőben a bitcoin árfolyama össze fog omlani és "nagyon olcsó lesz", hozzátéve, hogy a DBS-nek egyébként mindegy, mennyibe kerül a kriptopénz, most még "figyelnek és tanulnak," nincs érdekeltségük a bitcoinban.

A szingapúri DBS Bank Délkelet-Ázsia legnagyobb bankja és számos technológiai vívmánnyal álltak elő: idén például egy felhő alapú elektronikus tudásbázist hoztak létre, amely mesterséges intelligencia segítségével a menedzsment szaktudását javítja.

A bitcoin árfolyama múlt heti, 7879 dolláros csúcspontjáról egészen 5857 dollárra esett vissza vasárnapig, most 6944 dollár.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Ez lehet a következő magyar informatikai sikersztori? (x)

Ezzel a módszerrel rengeteget spórolhatnak a cégek. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium