Elkapkodja a felügyelet a bitcoin ellenőrzését, ezért a brókerek még nem nyúlnának hozzá

2017. december 7. 08:44    
nyomtatás
 
A világ legnagyobb bankjai lobbizni kezdtek a bitcoin futures-ügyletek bevezetése ellen, mivel szerintük az amerikai felügyeleti szervek nincsenek felkészülve a kriptovaluták ellenőrzésére.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Nemrég a bitcoin árfolyama átlépte a 14 000 dolláros küszöböt, az intézményi befektetők pedig még csak most kezdenek rákapni a virtuális devizára, de csak ellenőrzött piacon hajlandók vele kereskedni.

A következő tíz napban a chicagói tőzsdére bevezetik a CME Group és a CBOE Global Markets futures-ügyleteit, a nagyobb brókerek viszont többnyire mind ellenzik a döntést.

A Futures Industry Association (FIA), a futures-ügyletek érdekvédelmi szervezete a futures-ügyletek engedélyezéséért felelős Commodity Futures Trading Commissionnek (CFTC) egy levelet fog küldeni, melynek vázlatát a Financial Times látta is.

Az FIA szerint a bitcoin futures-termékek gyors bemutatása "nem hagyott teret megfelelő transzparenciának és inputnak," valamint a kockázatok miatt több időt kellene hagyni az átvizsgálásukra is, mielőtt kereskedni lehet velük. A CME és a CBOE ügyleteinek ellenőrzésére egyébként tényleg nem volt elég idő.

A tíz legnagyobb amerikai brókercég többsége megerősítette, hogy nem fogják azonnal bevezetni a termékpalettájukba a futures-ügyleteket, hanem szeretnének több időt fordítani az ellenőrzésükre.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Érdemes a szokásosnál is több gondot fordítani a minőségre. 

A munkaerő megtartása az új toborzás (x)

Interjú Mészáros Anitával, az Intrum Justitia HR vezetőjével. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium