Előfizetői tartalom

Indiában is megpróbálják kirúgni a széket a bitcoin alól

Portfolio
Indiában is csóválják a fejüket a felügyeleti szervek és a kormány a bitcoin elképesztő népszerűsödése miatt: bár nem tiltották be a kriptodevizákat, egy olyan szabályozói környezetet igyekeznek létrehozni, ami ellehetetleníti a kriptotőzsdék működését. Eddig úgy tűnik, működik a dolog, a bankok egyre kevésbé állnak szívesen szóba kriptotőzsdékkel; a tranzakciók lassulnak, a befektetők pedig van, hogy hetek alatt jutnak csak a pénzükhöz.

Az indiai kormány korábban többször is kihangsúlyozta, hogy nem számít legális fizetőeszköznek a bitcoin az országban, azért, hogy eltántorítsa a befektetőket a kriptodevizáktól, sőt a pénzügyminiszter egyenesen Ponzi-rendszernek nevezte a virtuális pénzt - írja a Quartz. A bankok pedig elkezdtek félni, hogy esetlegesen egy szigorított jegybanki vagy kormány általi intézkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés