Kezdődik a történelem legnagyobb kártalanítása a leghíresebb pénzügyi csaló áldozatainál

2017. november 10. 08:51    
nyomtatás
 
A 4,05 milliárd dolláros alapból 772,5 millió dollárt kezdenek el szétosztani a történelem legnagyobb pénzügyi csalójának számító Bernie Madoff áldozatai számára - számol be a hírről a Reuters.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A több tízezer károsult már közel 9 éve várt arra, hogy valamit visszaszerezzen abból, amit annak idején Madoff kicsalt tőlük egy Ponzi-séma keretében.

Összesen 24 631 darab csekket küldenek a Madoff áldozatai számára felállított alapból magánszemélyeknek, kormányzati intézményeknek, iskoláknak, alapítványoknak és nyugdíjalapoknak az USA-ban és 119 más országba.

A csekket kapók közül 16 557-en korábban még semmilyen kompenzációt sem kaptak pénzük elvesztéséért. Ők összesen a most kifizetett 772,5 millió dollárból 545 millió dollárt kapnak meg, a mostani kifizetés a teljes veszteség mintegy 25%-át fedi le.

A 4,05 milliárd dolláros alapot 2013-ban állították fel azután, hogy Bernie Madoff Ponzi-sémája mintegy 65 milliárd dolláros kárt okozott. 2009-ben vonult börtönbe a csaló, hogy letölthesse a maximálisan kiszabható és esetében ki is szabott 150 éves börtönbüntetését.

Az alap kártalanítási összegei várhatóan 37 214 károsulthoz jutnak majd el 124 különböző országba. A károsultak többsége indirekt módon befektetett be Madoff Ponzi-sémájába. A Madoff cégének felszámolásával megbízott Irving Picard eddig az alaptól függetlenül mintegy 12 milliárd dollárt tudott visszaszerezni Madoff ügyfeleinek.

Címlapkép: AFP/ Timothy A. Clary

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Budapesti ingatlankörkép (x)

Továbbra is megéri új építésű ingatlanba fektetni. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium