szerző

K&H: hosszú távon a fundamentumok a fontosak

Nagy Péter Gábor
2017. február 27. 15:25    
nyomtatás
 
K&H Alapkezelő:

"Minden befektető ilyen évkezdésről álmodott: a fejlett piacok 5%-os, a feltörekvő piacok 10%-os emelkedést értek el február végére. A világgazdaság fundamentumai rendben vannak, sőt az előretekintő makro indikátorok alapján a vártnál is kedvezőbben alakulhat a növekedés a 2017-es évben.

K&H: hosszú távon a fundamentumok a fontosak


Jelen esetben minden tényező egy irányba mutat: a gazdasági ciklus a fellendülés érett szakaszába érkezett, erősödik a fogyasztás, lesz végre infláció, a jegybanki politika nagyon lassan normalizálódik, növekvő vállalati profitokra számíthatunk. Ebből egy szép körforgás is kialakulhat, de van néhány akadályozó tényező, amely bármely pillanatban megakaszthatja a fogaskerekeket.

A legnagyobb kockázat most Európával kapcsolatban van, a tavalyi évet felülmúló számú politikai eseményre figyelnek a befektetők. Minden egyes választás (holland, francia, német, olasz) felvezetése során előtérbe kerülnek az európai egység végét vizionáló hírek, amelyek a ténylegesen javuló gazdasági helyzet mellett nyomás alatt tartják az árfolyamokat.

Persze Kínával kapcsolatban is évek óta várják sokan az összeomlást, mégsem következett be. Hasonló módon érdemes Európára is tekinteni: a problémák ismertek, de nem megoldhatatlanok, és a lakosság többsége egyáltalán nem szeretné az uniós tagság jól ismert előnyeit feladni, így a kockázatok elmúlásával újra a fundamentumokra kerül majd a hangsúly.

Emellett még Trump tevékenységét is folyamatosan figyelni kell, amely rengeteg kockázatot és lehetőséget is magában hordoz. A gazdasági programjából tényszerűen még keveset mutatott meg az amerikai elnök, így továbbra is él a bizalom, hogy a "fenomenális" szóval jellemzett intézkedések valóban elhozzák a trend feletti növekedést.

A befektetőknek ajánlott portfólióban profitrealizálási céllal 5%-kal csökkentem a hazai részvények súlyát. A felszabaduló tőkéből 5% nyersanyagot vásárolok, mivel a pénzügyi eszközök felöl érdemes még jobban átsúlyozni a reáleszközök irányába, amelyek az inflációs környezetben is jól teljesítenek."

K&H: hosszú távon a fundamentumok a fontosak


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.


Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium