Még éppen időben menekültek el a profik az arany piacáról

2017. június 19. 18:19    
nyomtatás
 
A jelek szerint előrelátók voltak a hedge fund menedzserek, hiszen a múlt heti Fed-döntés előtt még épp időben kezdték leépíteni arany-pozícióikat - írja a Bloomberg. Janet Yellen szavai aztán meg is hozták az esést a piacra, vagyis utólag okos döntés volt kiszállni.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Négy hét után először csökkent a hedge fundok nettó long pozícionáltsága az arany piacán, vagyis hirtelen kevesebben játszottak áremelkedésre. A lépés be is jött, hiszen múlt szerdán Janet Yellen Fed-elnök a kamatemelési kilátásokra figyelmeztetett, illetve a Fed mérlegének leépítéséről beszélt, emiatt egy hónapja nem látott heti veszteséget szenvedett el az arany.

A Bloomberg cikke szerint könnyen fordulóponthoz érkezhetett az arany, hiszen az év elején látott emelkedés láthatóan kifulladni látszik, hiszen a Fed várhatóan még egyszer kamatot emel idén, és az EKB is gondolkodik a laza monetáris politika fenntarthatóságán. Ez pedig rossz hír az aranyba fektetők számára, hiszen a nyersanyag nem fizet kamatot. Vagyis ha a többi termék kamata emelkedik a jegybanki lépések miatt, akkor csökkenhet az arany vonzereje.

Még éppen időben menekültek el a profik az arany piacáról


A hírügynökség a CFTC adatai alapján azt írta, hogy a június 13-án zárult héten 11 százalékkal 155 ezerre csökkent a nettó long pozíciók száma a piacon, miközben az arany világpiaci ára 1,2 százalékkal esett a múlt héten. Emellett az úgynevezett call opciók száma is jelentősen zuhant, ami arra utal, hogy egyre kevesebben várnak emelkedést az aranytól.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium