Előfizetői tartalom

Megrázó év elé néznek a magyar brókercégek

Nem volt könnyű éve 2015-ben a brókercégeknek, a tavaszi brókerbotrányok jócskán felbolygatták a szektor állóvizét. A megcsappanó bevételi adatok mellett az eredményszámok is jóval elmaradtak a 2014-es számoktól, ráadásul idén a Bevának is rekord összeget fizethetnek a tagok. Tavaly mintegy 230 millió forintot fizettek az alapnak a hazai brókercégek, ez idén számításaink szerint a 800 millió forintot is meghaladhatja, miután 2016-ra a Beva 9,3 milliárd forintos tagdíjbevétellel kalkulál.

Betett a tavalyi év a brókercégeknekA 2014-es több mint 5 milliárd forintos adózott eredmény után 2015-ben még a 3 milliárd forintot sem érte el a brókercégek adózott eredménye az MNB legfrissebb statisztikái szerint. Bár negyedéves szinten tavaly is pozitív volt a mérleg, a 2014-es szinteket nem tudta hozni a szektor. Az első negyedév 1,38 milliárdos adózott eredményét követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés